Alles over

Dry Cupping

Cupping, ook wel ‘koppen zetten’ genoemd, is een oude, traditionele behandelwijze tegen diverse aandoeningen. Cupping is een vorm van intensieve bindweefselmassage. Cupping geeft een algehele boost aan de behandelde weefsels. Door de vacuüm trekkracht van de cup verbetert de doorbloeding in spieren en weefsels. Door de verhoogde aanvoer van zuurstofrijk bloed, glucose, mineralen en hormonen in de huid en het onderliggende bindweefsel, herstelt het behandelde gebied sneller en verminderen ontstekingen. De huid wordt losgemaakt van de onderliggende weefsels waardoor verklevingen en blokkades verdwijnen. De verbeterde drainage zorgt er bovendien voor dat vocht en afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. Cupping geeft een algehele boost aan de behandelde weefsels waardoor deze weer beter gaan functioneren.

LEES MEER HIER ONDER!

Hernieuwde belangstelling onder meer bij sporters

Cupping wordt anno 2018 ingezet bij tal van klachten door onder meer fysiotherapeuten, schoonheidsspecialisten en artsen. Cupping kan onder meer nuttig zijn bij het behandelen van spierspanning, chronische spierpijn, rug-, nek-, en schouderklachten, oedeem, gewrichtspijn, verlies van elasticiteit van de huid, cellulite, darmklachten, fibromyalgia, littekens en stress.

De afgelopen jaren is cupping weer meer in de belangstelling komen te staan, onder meer bij (Olympische) sporters. Zij geven aan baat te hebben bij deze bijzondere massagevorm. Cupping activeert de bloedsomloop, de lymfestroom en stimuleert het bindweefsel. Cellen in het lichaam krijgen daardoor meer zuurstof en voedingsstoffen waardoor het celmetabolisme een boost krijgt, welke de (sport)prestaties bevorderen.