Alles over

Gua Sha

Dit is een massage methode waarbij de huid geschraapt wordt met een van natuursteen gemaakt voorwerp. Het is een methode die al eeuwenlang toegepast worden in heel Zuid-Oost Azië. Het schrapen met de munt is de bekendste variant uit Indonesië, het heet daar Kerokan. Ook in andere landen zoals Cambodja, Laos en Thailand wordt vooral met koperen munten geschraapt. Behalve de koperen munt, worden allerlei andere instrumenten gebruikt voor het schrapen. Door het schrapen over de huid wordt een verstorende, ziekmakende factor, die onder de huid zit, verwijderd. Gua betekent wrijven of frictie. Sha is de term die gebruikt wordt om opgehoopt bloed aan de oppervlakte van het lichaam te omschrijven. Wanneer druk wordt toegepast in gelijkmatige herhaalde strijkingen, zal de Sha als kleine rode puntvormige onderhuidse bloedingen (gierstkorrelgrootte) zichtbaar worden. Binnen enkele minuten vervagen deze rode bloedinkjes in rode tot roodbruine plekken. De Sha verdwijnt geheel in twee tot vier dagen.

LEES MEER HIER ONDER!

De voordelen van Gua Sha zijn talrijk

  • Gua Sha koelt een patiënt die teveel hitte heeft, verwarmt een patiënt die het koud heeft, voedt een patiënt die leeg is en verheldert een patiënt die een teveel heeft. Omdat Gua Sha zweten nabootst, kan het koorts verdrijven.
  • Het kan worden toegepast in alle gevallen van pijn en ongemak; voor ademhalings- of spijsverteringsproblemen en voor iedere conditie waar aangegeven wordt dat Sha aanwezig is.
  • Het verbetert de normale circulatie direct onder het behandelde oppervlak.
  • Men ervaart meestal onmiddellijk een verbetering in stijfheid, pijn en beweeglijkheid.
  • De voedingsstoffen en de afvalstoffen in de weefsels worden beter getransporteerd.
  • Een specifieke toepassing in het gezicht zorgt voor zuivering en versteviging van de huid.