Alles over

Zheng-Gu

Zheng-gu, ook wel bone setting genoemd, is een van de vijf takken van de traditionele Chinese geneeskunst (TCM) en wordt beschouwd als de basis voor de ontwikkeling van het moderne chiropractie en osteopathie. Zheng-gu , ook wel bekend als Sekotsu op zijn Japans, is een holistisch zorgproces om het evenwicht van het skelet, de spieren en gewrichten te genezen. Het genezen met speciale drukmethodes voor de wervelkolom en gewrichten is al zo oud als de mensheid.

LEES MEER HIER ONDER!

Chinese bone setting is een therapievorm waarbij we met ademhaling en een lichte tot medium druk de botten, wervels en gewrichten in het lichaam corrigeren. Of met andere woorden; de subluxatie (zenuwblokkade en/of beknelling), scheefstand of instabiliteit van gewrichten of botten opheffen. Wervels in de wervelkolom of gewrichten staan niet meer in hun ideale positie, waardoor er bewegingsbeperkingen (fixatie) en pijn kan ontstaan. Dit creëert drukpunten op het ruggenmerg of de zenuwen, waardoor het lichaam niet meer naar behoren functioneert. Door het corrigeren of ‘manipuleren’ van gewrichten, wervels of botten kan dit worden verholpen. Kortom , een Zheng-gu behandelaar maakt hoofdzakelijk gebruik van gewrichtsmanipulatie.
Zheng Gu of wel Chinese bone setting is een ideale en veilige manier om het lichaam te corrigeren. Op de juiste manier uitgevoerd, kan dit totaal geen kwaad en kan men zelfs wonderbaarlijk gelijk pijn- en bewegingsvrij zijn.