Alles over

Sportmassage

Een mooie definitie van sportmassage is: “Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een persoon, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar fysieke klachten weg te nemen.

Sportmassage is een massage die stevig en meer op de spieren is gericht met als doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren en daardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren. Hierdoor verbetert de conditie en zullen blessures sneller herstellen.

LEES MEER HIER ONDER!

Waarom sportmassage?

Intensieve repeterende bewegingen en /of een verkeerde houding kan leiden tot overbelastingsverschijnselen met als gevolg een achteruitgang van de weefselstructuren, waardoor de kans op een blessure toeneemt. Door sportmassage blijft het lichaam van de individu gezond, presteert het beter en de kans op blessures neemt aanzienlijk af. Ook als niet sporter!
Ook kan een sportmassage zinvol zijn, bijvoorbeeld bij een vastzittende schouder of stijve nek, vermoeide armen en benen of als je last hebt van je onderrug.
Je kunt een sportmasseur zonder verwijzing van een arts bezoeken. De sportmasseur is zelf echter geen arts en mag dus ook geen diagnose stellen, of echte ziektes behandelen. Hij kan echter wel ingrijpen bij beginnende overbelastingsverschijnselen en pijn, het proces van trainingshervatting na blessures begeleiden en een behandeling van een arts of fysiotherapeut ondersteunen.