In balans

Praktisch alles in het leven draait om balans. In mijn professie als  personal trainer voor Velp en Arnhem,  is dat niet anders. In onze trainingen draait het ook om de arbeid – rust verhouding. Hoeveel arbeid lever je, hoeveel rust neem je. Veel van de mensen die we trainen leggen zich een hoge druk op. Presteren op de werkvloer, pushen in de trainingszaal. Veel energie leveren. Rust of ontspanning schiet er vaak bij in. De balans raakt zoek. Vroeg, of laat.

Ont stressen door werken

De westerse maatschappij, zeker ook in Nederland, kent nauwelijks rust en ontspanning. De boog staat vaak gespannen. Wij, als personal trainer van RSPT, zoeken die spanning in de training bij onze mensen ook op. Dat is wat zij ook prettig vinden, even helemaal los gaan. Even het hoofd leegmaken en de spanning via de training het lichaam uit laten vloeien. Als trainer houden we goed in de gaten hoe ver we de persoon kunnen belasten.

Ontspannen en verzorgen

Blijft toch het gegeven dat vaak te weinig tijd wordt genomen voor ontspanning. Spanning bouwt zich op in het lichaam. Soms op één plek, soms op meerdere plekken. En dat is waar Howy een grote en belangrijke rol kan spelen. Via zijn massages brengt hij in kaart waar de spanning in jouw lichaam zich manifesteert en waar die vandaan komt. Via zijn handen kan die spanning worden weggenomen waardoor jouw lichaam weer in balans komt en soepel wordt. Voor dergelijke massages mag je echt tijd maken. Ze zijn broodnodig in deze hectische tijden.

Zoek voor jezelf meer ontspanning. Een (aantal) massage(s) kan wonderen doen en het leert je veel over je eigen lichaam en je eigen processen. Waar en wanneer manifesteert spanning zich in jouw lichaam? Het dwingt je kritisch te kijken waardoor die spanning zich heeft opgebouwd. Waar ben je uit balans geraakt? Howy is een meester om op subtiele wijze deze vraagstukken aan de oppervlakte te brengen en je weer in balans te brengen.

En vergeet ook niet gewoon te genieten van zijn massage.

Rob Stalenhoef

Owner RSPT and Personal Trainer